Beaulieu en Unilin maken einde aan ruzie over kliklaminaat

Beaulieu International Group, Unilin Groep en Välinge Innovation hebben besloten de onderlinge juridische strijd omtrent octrooirechten op kliklaminaatvloeren te staken. Dit blijkt uit een persbericht.

(tijd) Unilin en Beaulieu brengen sinds het einde van de jaren negentig allebei laminaatvloeren met een kliksysteem op de markt. Op deze systemen hebben beide ondernemingen wereldwijde octrooirechten. Sinds 2000 worden de laminaatvloeren van Beaulieu geproduceerd onder licentie van Välinge. Beaulieu was als licentienemer van Välinge betrokken in tientallen juridische procedures met Unilin rond vermeende inbreuken op de respectievelijke octrooirechten.

Beide partijen hebben nu besloten een punt te zetten achter de lopende procedures. Beaulieu krijgt via een licentieovereenkomst toegang tot een aantal octrooien van Unilin, en tegelijk krijgt Unilin toegang tot octrooien van Välinge. Met de overeenkomst worden een 25-tal hangende procedures in de Verenigde Staten, Duitsland, België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk geregeld.

Laurent Willaert

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud