Advertentie
Advertentie

Beaulieu laat met bevelschrift werkwilligen door

foto belga

De directie van textielgroep Beaulieu International Group wil er met een gerechtelijk bevelschrift voor zorgen dat bereidwilligen in de vestigingen van Beaulieu Wielsbeke en Ideal Floorcoverings aan de slag kunnen. Vrijdagochtend werd het bevelschrift door een gerechtsdeurwaarder betekend aan de bedrijfspoorten.

(belga) - Aan de hoofdzetel in Wielsbeke werden enkele stakers, waaronder vakbondssecretarissen, administratief opgepakt omdat ze niet voor ontvangst wilden tekenen.

De bedrijfsleiding van de textielgroep liet donderdag door deurwaarders optekenen dat werkwilligen niet aan de slag konden. Dat was onder meer het geval aan de hoofdzetel van het bedrijf in Waregem. De staking had zich donderdag uitgebreid tot de vestiging Ideal Floorcoverings.

Volgens een woordvoerder van de groep was het niet de bedoeling om een bevelschrift te vragen om de staking te breken, maar later op de dag bleek dat er geen kans was dat nieuw sociaal overleg een uitkomst zou bieden.

Vrijdagochtend stonden aan de twee bedrijfspoorten in Wielsbeke opnieuw stakingsposten. Even voor 8 uur kwam een deurwaarder om het bevelschrift van de rechtbank te betekenen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud