Bediendenakkoord doet arbeidersvakbonden herberekenen

Het sociaal akkoord dat de bedienden van autofabrikant Opel Antwerpen maandag bezegelden, zet de vakbonden die de arbeiders vertegenwoordigen opnieuw aan het rekenen. Aanvankelijk was door de directie gesteld dat beide categorieën dezelfde voorwaarden zouden krijgen. Nu blijkt dat de berekening van de brugpensioenregeling verschillend is.

(belga) Bij de arbeiders wordt het brugpensioen berekend op basis van het laatste nettoloon, bij de bedienden op basis van het hele jaarloon en dus inclusief premies en vakantiegeld. "Het verschil tussen het nettoloon en de werkloosheidsvergoeding wordt bij de arbeiders wel integraal bijgepast door de directie", zegt ABVV-er Rudi Kennes. "Bij de bedienden betalen ze maar negentig procent van het verschil bij. Als toch blijkt dat de bedienden financieel beter af zijn, zullen we hetzelfde eisen voor de arbeiders", aldus Kennes.

Volgens de vakbondsman was er altijd overeengekomen dat er één en dezelfde regeling zou komen. "We gaan alles per soorten loon en per arbeiderscategorie narekenen. Morgen zullen we meer weten en aan de directie onze conclusies overmaken", besluit hij.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud