Bekaert en Ansteel openen nieuwe Chinese vestiging

Paul Buysse, de voorzitter van Bekaert. ©BELGA

Belgische staaldraadproducent Bekaert en de Chinese staalproducent Ansteel hebben woensdag een nieuwe fabriek geopend in het Chinese Chongqing. De fabriek, genaamd Bekaert Ansteel Tire Cord, zal 130 mensen tewerkstellen.

(tijd) - In mei 2008 sloten de twee bedrijven een strategisch partnerschap, waarmee ze meteen een akkoord bereikten om een 50/50 joint venture in het leven te roepen, in de vorm van Bekaert Ansteel Tire Cord. Bekaert en Ansteel maakten daarvoor 150 miljoen euro vrij, die in schijven wordt geïnvesteerd.

De bedrijven kozen voor de Chinese stad Chongqing, die volgens hen druk op weg is 'het nieuwe autometropolis' te worden. De fabriek, die staaldraadproducten zal afleveren voor het verstevigen van autobanden, zal volgens een persbericht verder groeien naarmate de vraag stijgt.

Beakert timmert druk aan de weg in China. Vorig jaar werden geregeld de productiedoelstellingen verhoogd, tot ze uiteindelijk op 325.000 ton staalkoord zaten in 2008. 'Deze opening zal onze positie in China nog verder versterken', zegt Bekaert-voorzitter baron Paul Buysse in het persbericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud