Bekaert en partners bundelen Latijns-Amerikaanse business

Bert De Graeve, ceo Bekaert ©REUTERS

Bekaert richt een regionale holdingmaatschappij op met zijn partners in Latijns-Amerika. De holding omvat Vicson (Venezuela, 100% eigendom van Bekaert), Proalco (Colombia, 87,5% eigendom van Bekaert en 12,5% van de partners), Ideal Alambrec (Ecuador, vandaag een 50/50 joint venture tussen Bekaert en de Partner) en Prodac (Peru, een 39,9% investering waarin Bekaert en de partners elk 50% van de betrokken aandelen bezitten). Bekaert heeft 80 procent van de holding in handen.

(tijd) - Tot op heden verwerkt Bekaert de joint ventures Ideal Alambrec en Prodac volgens de equity-methode in haar financiële rapportering. Vanaf 2009 worden deze ondernemingen dochtermaatschappijen van Bekaert en zullen zij daarom verwerkt worden volgens de integrale consolidatiemethode. Volgens een simulatie gebaseerd op de cijfers van het boekjaar 2007, zou dit de geconsolideerde cijfers van de Groep als volgt beïnvloeden:

  • Stijging van de geconsolideerde omzet met 140 miljoen euro;
  • Stijging van het perioderesultaat met 3,5 miljoen euro;
  • Daling van het aandeel in het resultaat van de joint ventures en geassocieerde ondernemingen met 2,9 miljoen euro;
  • Stijging van het perioderesultaat toerekenbaar aan minderheidsbelangen met 2,1 miljoen euro;
  • Daling van de deelnemingen gewaardeerd volgens de equity-methode met 13,4 miljoen euro;
  • Stijging van de nettoschuldpositie met 25,8 miljoen euro.


Bekaert en de partners verwachten dat de transactie zal afgerond worden tegen begin 2009.

Bert De Graeve, Chief Executive Officer van Bekaert, stelde: 'Latijns-Amerika is voor Bekaert een groeimarkt in volle ontwikkeling. Dit akkoord stelt ons in staat om onze strategische posities te versterken en de gemeenschappelijke belangen van onze operaties in de regio te bundelen.'

Bekaert's eerste activiteiten in Latijns-Amerika dateren van 1950. Inmiddels vertegenwoordigt deze regio nagenoeg 40% van de gezamenlijke omzet door middel van succesvolle joint ventures en dochtermaatschappijen in Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Peru en Venezuela.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud