Advertentie

Belplas in Genk ontslaat 23 arbeiders

Bij bumperproducent Belplas Industries in Genk worden 23 arbeiders ontslagen, een gevolg van de malaise in de automobielsector en sterk terugvallende orders. Belplas Industries levert ook bumpers aan autoconstructeur Ford in Genk. Bij het bedrijf is al geruime tijd economische werkloosheid van kracht.

(tijd) - De vakbonden hadden eind 2008 al te kennen gegeven dat ook de toeleveranciers die niet rechtstreeks onderdelen aan Ford Genk leveren, zoals Belplas Industries, Facil en Kautex, in de klappen zouden delen.

Bij de vier rechtstreekse Ford-toeleveranciers (Lear Automotive, SML, Syncreon en IAC) besloten de directies eerder al om geen beroep meer op uitzendkrachten te doen door de productieverminderingen bij Ford Genk. Hierdoor gingen 200 jobs verloren.

Belplas Industries stelt zowat 350 mensen tewerk en boekt al sinds 2003 verlies. Het bedrijf is een dochteronderneming van Magna International, met hoofdzetel in Canada.

Het bedrijf werd vorige maand door de correctionele rechtbank van Tongeren verantwoordelijk gesteld voor een arbeidsongeval waarbij een 33-jarige onderhoudstechnieker in november van 2006 om het leven kwam. De rechter legde Belplas Industries toen een boete van 264.000 euro op, waarvan de helft met uitstel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud