Berlijn hakt volgende week knoop door

Karl-Theodor zu Guttenberg, de Duitse minister van Economie - Foto AFP ©AFP

Er zal volgende week definitief een knoop worden doorgehakt over de zoektocht naar een investeerder voor Opel. Dat heeft de Duitse minister van Economie, Karl-Theodor zu Guttenberg, vrijdag gezegd.

(dpa/afp) - De Duitse economieminister noemde het bod van Magna interessant, maar hij zei ook dat het nog vragen oproept.
Volgens Kurt Beck, premier van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, hebben de Duitse regering en de deelstaten beslist om de voorkeur te geven aan de autotoeleverancier Magna.

'We gaan de onderhandelingen voortzetten, met als voorkeur Magna', zei hij na een ontmoeting vrijdag tussen kanselier Angela Merkel, de ministers van Werk, Economie en Financiën en de vier deelstaten waar Opel een vestiging heeft. Maar volgens Beck zijn de andere kandidaten ook niet kansloos en zijn er geen deuren dicht.

Ook Roland Koch, premier van de deelstaat Hessen, herhaalde na de ontmoeting dat Magna het interessantste bod uitbracht.
De deelstaat Noordrijn-Westfalen kan daarentegen niet instemmen met het plan van Magna, verklaarde deelstaatpremier Jürgen Rüttgers.

Naast Magna zijn ook Fiat en de holding RHJ International kandidaat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud