Betafence in joint venture met Amerikaanse groep

Het afrasteringsbedrijf Betafence zet een joint venture op met zijn Amerikaanse sectorgenoot Payne Fence. Betafence was vroeger onderdeel van Bekaert en is nu in handen van durfkapitalisten.

(tijd) - Het nieuws over de joint venture staat vandaag in Trends. Volgens het weekblad zou Betafence de meerderheid nemen in de constructie. Betafence groeide uit het voormalige Bekaert Fencing.

Staalkoordproducent Bekaert verkocht het bedrijf in 2005 voor 281,5 miljoen euro aan het durfkapitaalfonds Gilde, dat op zijn beurt een belang van 45 procent doorverkocht aan CVC Capital Partners. 10 procent bleef bij het management.

Betafence is de grootste Europese producent van omheiningen en producten voor toegangscontrole. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van 490 miljoen euro (+10 procent) met 1800 personeelsleden, waarvan 430 in Zwevegem. De groep telt twaalf fabrieken in tien landen.

Sinds mei 2007 leidt Patrick Lecluyse het bedrijf. Payne Fence is naar verluidt Amerikaans marktleider in zijn sector, en maakt onderdeel uit van de Texaanse groep Payne Metal Works.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud