Bonden roepen personeel op dinsdag thuis te blijven

De vakbonden van de Volkswagenfabriek in Vorst roepen het voltallige personeel op om tot woensdag niet meer te komen werken. Ze nodigen de werknemers tegelijk uit om op woensdag om 10.00 uur aanwezig te zijn op een algemene vergadering, waar ze tekst en uitleg zullen geven bij het nakende herstructureringsplan voor de fabriek. Dat hebben de drie vakbonden maandagavond gezegd na een vergadering.

(belga) Vakbondsmensen Pascal Van Cauwenberge (ACV) en Jan Vanderpoorten (ABVV) deden maandagavond voor de fabriekspoort het relaas van de ontmoetingen die ze eerder op de dag hadden in het Duitse Wolfsburg, met leden van de Duitse metaalvakbond en de directie van VW.De vakbonden kregen er niet meer details over de draagwijdte van de reorganisatie.

"Belangrijk is dat er van sluiting geen sprake is," aldus Van Cauwenberge. "Een pak van ons hart. Er komt wel een herstructurering en we vrezen dat het de zwaarste wordt uit de geschiedenis van VW-Vorst. Cijfers over de toekomstige productie hebben we niet gekregen en daar speculeren we dus niet over."De vakbonden polsten ook naar de verdere toekomst van de fabriek. "Die zal mee afhangen van de onderhandelingen die de komende weken en maanden zullen volgen", zegt Vanderpoorten.

Dinsdag om 09.00 uur start in de Volkswagenfabriek een bijzondere ondernemingsraad, waarop de vakbonden meer informatie krijgen over het herstructureringsplan. "Die informatie geven we woensdag door aan het personeel op de algemene vergadering. We roepen alle arbeiders, bedienden en kaderleden op om dan aanwezig te zijn," aldus Vanderpoorten. "Tot dan heeft het geen zin om te komen werken.""Daarna bepalen we de strategie en eventuele acties van de komende weken en maanden. Intussen vergaderen we ook elke dag met alle vakbonden. Enkel samen staan we het sterkst. We hopen dat het voltallige personeel achter ons blijft staan".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud