'Bonden waarschuwen voor stakingsgolf'

De socialistische en christelijke vakbonden ABVV en ACV waarschuwen voor verdere sociale onrust in Belgische bedrijven als er niet snel maatregelen worden genomen om de daling van de koopkracht van de gezinnen te compenseren. Dat schrijft De Morgen maandag.

(belga) - De vakbondsleiders doen hun uitspraken naar aanleiding van de stakingsacties de voorbije dagen in en rond Ford Genk. Bij de Limburgse autofabriek wordt gestaakt voor loonsverhoging om het koopkrachtverlies te compenseren.

Volgens de vakbonden is het probleem in Genk geen geïsoleerd geval en zijn ook elders acties niet uit te sluiten. "Als er niet snel maatregelen worden genomen, dan zullen de mensen dat niet langer pikken. Als vakbond zullen we onze basis dan niet in de steek laten", spreekt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw dreigende taal.

Zijn ACV-collega Luc Cortebeeck is gematigder. "We doen zeker geen oproep voor sociale acties. Maar als maatregelen uitblijven, dan zal de druk enkel toenemen. Ook het ACV zal dan die acties erkennen."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud