Advertentie

Boskalis krijgt last van stagnerende markt

De Nederlandse Baggeraar Boskalis heeft in 2008 het beste jaar uit zijn geschiedenis beleefd. Na jaren van uitbundige groei volgt nu echter een periode van stagnatie. De winst zal dit jaar dan ook lager uitvallen dan vorig jaar. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

(belga/dow jones) - De nettowinst exclusief eenmalige posten steeg vorig jaar met 15 procent tot 235,7 miljoen euro, maar bleef onder de gemiddelde verwachting van analisten. Zij rekenden op 250 miljoen euro. De omzet steeg met 12 procent tot 2,1 miljard euro.

Boskalis spreekt van een recordjaar, waarbij de omzet breed gespreid was, zowel geografisch als over alle marktsegmenten. Wel heeft het bedrijf de positieve marktomstandigheden ingrijpend zien veranderen in het laatste kwartaal van 2008.

De baggeraar heeft zijn orderboek opgeschoond voor werkzaamheden die naar verwachting helemaal niet of met grote vertraging zullen worden uitgevoerd. Daarbij werd voor ongeveer 450 miljoen dollar aan klussen verwijderd, waaronder al het werk in Dubai. Boskalis had aan het eind van 2008 nog voor 3,4 miljard euro aan opdrachten in de boeken.

Voor 2009 geeft Boskalis geen kwantitatieve prognose, vanwege het projectmatige karakter van het werk. Wel voorziet de baggeraar dat het resultaat in 2009 lager zal zijn dan in 2008.

Boskalis is een sectorgenoot van de Belgische baggeraars DEME en Jan De Nul.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud