Bumperfabrikant Decoma in Huizingen met sluiting bedreigd

Bumperfabrikant Decoma in Huizingen is met sluiting bedreigd. Het bedrijf levert uitsluitend bumpers voor de Volkswagen Golf en is via een transportband rechtstreeks met de fabriek in Vorst verbonden. Wanneer de Golf zoals aangekondigd naar Duitsland verhuist, heeft Decoma geen bestaansreden meer en moet het gedwongen de deuren sluiten. Bij het bedrijf in Huizingen werken 90 arbeiders en 10 bedienden.

(belga) Het nieuws van de bedrijfssluiting raakte woensdag bekend in de marge van de gesprekken tussen vakbonden en directie van Decoma Belplas in Genk. De vestiging in Huizingen werd een drietal jaar geleden door Decoma Belplas overgenomen.

"De directie bevestigde woensdag dat er een sluitingsscenario op tafel ligt voor de fabriek in Huizingen en er in die zin gesprekken met de bonden aangevat zullen worden", zo zegt vakbondsafgevaardigde Luc Prenen van het ACV aan Belga.

Of ook de vestiging van Decoma Belplas in Genk gevolgen van het vertrek van de Golf zal ondervinden, staat op dit ogenblik nog niet vast. De Genkse directie voert momenteel nog onderhandelingen met de Duitse directie van Volkswagen om de productie van bumpers voor de Golf te mogen voortzetten en rechtstreeks aan VW Duitsland te mogen leveren.

Indien Decoma, met moederbedrijf in Duitsland, echter beslist om de bumperproductie naar Duitsland over te hevelen, komt de Genkse vestiging wel in de problemen. De productie van Golf-bumpers bij Decoma Belplas is immers goed voor 30 procent van de totale productie, aldus nog Prenen. Maar welke gevolgen dat op de tewerkstelling zou kunnen hebben, is vooralsnog koffiedik kijken.

Directie en vakbonden zitten volgende week donderdag opnieuw bijeen. Dan zal blijken in hoeverre de herstructurering bij VW Vorst gevolgen zal hebben voor de Genkse vestiging

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud