Campine boekt helft minder nettowinst

Campine, actief in loodrecyclage, plastics en antimoonoxide, heeft het eerste halfjaar van 2007 afgesloten met een nettowinst van 1,90 miljoen euro. Dat is 48 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar.

Campine produceert onder meer antimoontrioxide voor PET-flessen

(tijd) - Het lagere cijfer wordt verklaard door de indekking van 3.250 ton lood tegen de prijzen op de London Metal Echange, een programma dat in 2006 werd opgestart. Omdat de prijs steeg van 1.098 dollar per ton tot 2.647 dollar per ton op 30 juni, betekende dat 2,6 miljoen euro kosten voor Campine. Het bedrijf uit Beerse verwacht dat die verliezen gerecupereerd worden bij de effectieve levering of door een daling van de loodprijzen.

De omzet kwam 22 procent hoger uit op 62,6 miljoen euro, terwijl de bedrijfswinst (ebit) met 7 procent aandikte tot 5,97 miljoen euro. Hogere marges als gevolg van de toegenomen verkoopprijzen in de afdeling Recycling liggen aan de basis van dat laatste cijfer.

De divisie Recycling haalde met 25,49 miljoen euro 37 procent meer omzet. Het volume daalde met 1 procent tot 20.952 ton. De gemiddelde verkoopprijzen namen met 38 procent toe, terwijl de marges slechts met 8 procent toenamen door de gestegen grondstoffenprijzen. De vraag in Europa was volgens Campine niet zo sterk als verwacht.

Voor Antimoon steeg de omzet met 10 procent tot 25,74 miljoen euro bij een volumedaling van 2 procent. De gemiddelde verkoopprijzen stegen met 12 procent bij stabiele marges.

Plastics boekte 9 procent meer omzet tot 9,9 miljoen euro bij een licht hoger volume (+0,6%). De verkoopprijzen namen met 9 procent toe, maar de marges daalden met 11 procent.

Voor het tweede semester is Campine positief, al zijn de resultaten sterk afhankelijk van de evolutie van de metaalprijzen en de wisselkoersen.

Roel Verrycken roel.verrycken@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud