Candover heeft 1,5 miljard euro veil voor Stork

Private equity-bedrijf Candover is van plan een overnamebod uit te brengen op Stork van 47 euro per aandeel. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Een week geleden liet Stork al weten in gesprek te zijn met Candover over een overname, voor dezelfde prijs.

(betten) Het totale overnamebedrag bedraagt 1,5 miljard euro en biedt een premie van 19% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van Stork van 39,38 euro over de drie maanden voorafgaand aan 19 juni. Dat was de dag waarop het bedrijf aankondigde in gesprek te zijn met Candover.

De raad van commissarissen en de raad van bestuur van Stork steunen het bod en bevelen het aan. Ook de centrale ondernemingsraad staat achter een verkoop aan Candover. De ondernemingsraad ziet dit als 'goede mogelijkheid' voor Stork om zijn strategie uit te voeren.

Centaurus en Paulson, de activistische aandeelhouders die samen ongeveer 33% van de aandelen in Stork bezitten, steunen het bod eveneens. Zij hebben 'onherroepelijk' toegezegd hun stukken aan te melden wanneer een officieel bod wordt uitgebracht.

De twee hedgefondsen drongen eerder aan op een opsplitsing van Stork omdat zij vonden dat de verschillende divisies zoals Aerospace en de productie van machines voor de voedselverwerkende industrie, geen enkele overlap hebben. Zij wilden dat Stork zich alleen op de luchtvaartindustrie zou gaan concentreren.

Candover wil de huidige driepijlerstrategie van Stork - net als het bestuur van het industriele conglomeraat - juist voortzetten om de activiteiten te laten groeien, zowel autonoom als door middel van acquisities.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud