Caterpillar België ziet productie fors dalen

foto photonews ©Photo News

De Caterpillar-vestiging te Gosselies heeft sinds begin dit jaar het aantal bestellingen 'onverwacht sterk' zien dalen, zei Jean-Paul Faure, afgevaardigd bestuurder van Caterpillar Belgium tijdens een persconferentie. Gosselies is met 4.500 werknemers de grootste Caterpillar-fabriek in Europa.

(tijd) - Tijdens het eerste kwartaal daalde het productievolume met 75 procent, en het bedrijf gaat ervan uit dat over heel 2009 de productie met zo'n 70 procent zal dalen ten opzichte van vorig jaar. De directie van het bedrijf ziet op dit moment geen signalen van verbetering.

Om de crisis het hoofd te bieden, heeft Caterpillar in ons land al een hele waaier maatregelen uitgerold om de kosten te drukken. Zo werden de opveruren afgevoerd, wordt er gewerkt met economische werkloosheid, onbetaald verlof en brugpensioen vanaf 58 jaar.

Die maatregelen volstaan echter niet langer, en als Caterpillar er niet in slaagt om het systeem van economische werkloosheid uit te breiden, bevestigt de directie dat 'een honderdtal bedienden' voor hun job moeten vrezen.

HL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud