Ceysens wil 'data room' over General Motors

Patricia Ceysens - Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens (Open VLD) gaat bij de Europese Commissie aandringen op de creatie van een Europese "data room" met informatie over het businessplan van de noodlijdende Amerikaanse autobouwer General Motors.

(belga) - Dat heeft Ceysens vrijdag meegedeeld voor aanvang van het Europese overleg over Opel.

Met een Europese "data room" hoopt Ceysens ervoor te zorgen dat alle Europese landen met vestigingen van General Motors op gelijke wijze toegang krijgen tot informatie over de herstructureringsplannen van het concern.

Samen met federaal minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zal Ceysens vanaf 17.00 uur deelnemen aan een informele overlegronde die de Europese Commissie op poten heeft gezet.

Het overleg in het Berlaymontgebouw wordt geleid door eurocommissaris voor Industrie Günter Verheugen. Ook zijn collega's Neelie Kroes (Concurrentie) en Vladimir Spidla (Sociale Zaken) nemen deel aan het overleg.

Namens GM zullen chief operating officer Fritz Henderson en de baas van de Europese GM-poot Carl-Peter Forster de vergadering bijwonen. Ze krijgen gezelschap van ministers uit elf Europese landen die vestigingen van GM of één van de dochters hebben. Het gaat om België, Oostenrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Portugal, Roemenië en Zweden.

Volgens de Commissie moet het overleg ervoor zorgen dat de Commissie en de betrokken landen over evenveel informatie beschikken. Ook wil het dagelijks bestuur van de Europese Unie ervoor zorgen dat de lidstaten elkaar op de hoogte brengen van mogelijke steunmaatregelen en dat ze hun acties coördineren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud