CFE en AvH verlengen gezamenlijk bestuur DEME voor 5 jaar

De bouwgroep CFE en de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) hebben op 6 maart hun overeenkomst voor het gezamenlijk beheer van de baggergroep DEME verlengd voor een periode van 5 jaar. Beide partijen bezitten elk de helft van de aandelen van de baggergroep.

'Het is dezelfde overeenkomst als de vorige', zegt financieel directeur Jacques Ninanne van CFE. 'De modaliteiten zijn niet veranderd.' Dat werd ook bevestigd bij AvH. 'Het gaat om de voortzetting van een bestaand akkoord', reageert Jan Suykens, lid van het Uitvoerend Comite van de investeringsmaatschappij.

Op 3 mei organiseert CFE zijn algemene vergadering. De aandeelhouders moeten zich daar uitspreken over het te volgen scenario indien er een directiewissel plaatsheeft bij een van de partijen. Als dat het geval is, heeft de tegenpartij 6 maanden de tijd om de samenwerking te ontbinden.

De omzet van DEME steeg in 2006 met 27 procent van 845 miljoen euro tot 1,08 miljard euro. Ook de nettowinst wist nagenoeg eenzelfde groei af te leggen en nam met 24 procent toe tot 50,4 miljoen euro.

Rond 13.50 uur noteert AvH licht hoger (plus 0,03 procent) op 66,02 euro en klimt CFE 1,5 procent tot 1.187,99 euro.

Stephane Wuille

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud