Advertentie

Chrysler roept 478.000 terreinwagens terug na meldingen van branden

Autobouwer Chrysler heeft na verscheidene berichten over branden in voertuigen ongeveer 478.000 terreinwagens voor herstellingswerken teruggeroepen. Bij wagens van de types Dodge Durango en Jeep Liberty werden 78 branden gemeld, deelde de dochter van DaimlerChyrsler in Detroit mee.

(dpa) Bijgevolg worden 328.424 Durango's uit de jaren 2004, 2005 en 2006 en 149.605 wagens van het type Jeep Liberty teruggeroepen.

Chrysler roept ook de bijna 11.000 eigenaars van de middenklassenlimousine Dodge Avenger op de handgrepen van de voorportieren in de garage te laten controleren.

Met de modellen die worden teruggeroepen, is het tot dusver niet tot ongevallen of gewonden gekomen, zei een woordvoerster. Chrysler heeft net als de andere grote Amerikaanse automerken (General Motors en Ford) met afzetproblemen in de Verenigde Staten te kampen. Onlangs werd de derde autoconstructeur van de VS op zijn thuismarkt door de Japanse autobouwer Toyota voorbijgestoken en naar de vierde plaats geduwd. DaimlerChrysler-topman Dieter Zetsche maakte onlangs bekend dat 13.000 banen geschrapt zouden worden om het bedrijf weer winstgevend te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud