Coil boekt in eerste kwartaal 7,4 miljoen euro omzet

Coil, de wereldleider op het gebied van anodisatie (elektrolytisch oxideren) van aluminium, heeft over het eerste kwartaal van 2007 een omzet van 7,367 miljoen euro geboekt. Dat is 31,8 procent meer dan het jaar voordien. Dat maakt de groep bekend in een persbericht.

(tijd) De groep dankt het goede resultaat aan de gunstige economische context en weet zich gesteund door de sterke vraag naar geanodiseerd aluminium en een gunstige conjunctuur op de industriële, bouw- en architectuurmarkt.

In het omzetcijfer over het eerste kwartaal van 2007 zijn voor het eerst ook de activiteiten van LHT Anodisers en Heywoord Metal Finishers, twee Britse sectorgenoten die Coil begin februari overnam, geïntegreerd. De filialen worden sinds 1 februari 2007 geconsolideerd. De activiteit van de nieuwe Britse divisies bedraagt 1,228 miljoen euro.

De pro forma-omzet over het eerste kwartaal komt net iets hoger uit dan het geconsolideerde omzetcijfer, op 8,006 miljoen euro.

Wat de organische groei betreft is in de activiteit van continu-anodisatie de verkoop met 9,9 procent gestegen. Over het eerste kwartaal steeg de verkoop in dat segment al met 8,6 procent.

Voor het lopende boekjaar blijft Coil bij zijn verwachting van 'een groeipercentage met dubbele cijfers' en een sterke stijging van het operationele resultaat.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud