Coil ziet verlies verdubbelen door crisis

©AP

De aluminiumbewerker Coil heeft in 2008 de impact van de economische crisis gevoeld. Terwijl de omzet verder kon groeien, kwamen de bedrijfs- en nettowinst onder druk te staan. Gezien het moeilijke economische klimaat geeft het bedrijf geen vooruitzichten voor 2009.

Coil ziet verlies verdubbelen door crisis

(tijd) - De omzet kwam uit op 29,2 miljoen euro, een toename met 4,5 procent. De bedrijfswinst bedroeg 0,7 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro over 2007. Het nettoverlies verdubbelde bijna van 0,32 miljoen euro in 2007 tot 0,64 miljoen vorig jaar.

Dat de omzet in de huidige omstandigheden kon aantrekken, is te danken aan de sterke groei van de anodiseringsactiviteiten per lot in het Verenigd Koninkrijk. De omzet, rekening houdend met de verzwakking van het Brits pond, steeg met 49,8 procent.

De activiteiten in continue anodisering voelden de weerslag van de economische crisis het sterkst en zagen de omzet, weliswaar beperkt, met 3,9 procent teruglopen.

Gezien het lastige economische klimaat geeft Coil geen becijferde vooruitzichten. Het bedrijf wil de productiecapaciteit wel voortdurend in de gaten houden om zo de negatieve impact van de crisis op de rendabiliteit te minimaliseren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud