Crisiscel overheden komt donderdag bijeen

Naar aanleiding van de herstructurering bij VW in Vorst zullen de gewesten en de federale regering donderdagmorgen een crisiscel installeren. Dat heeft Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke woensdag gezegd in het Vlaams parlement na een debat over VW.

(belga) De crisiscel moet de acties van de drie diensten voor arbeidsbemiddeling, VDAB, Forem en BGDA, op elkaar afstemmen. De cel moet ook ter beschikking staan voor vragen van vakbonden en van het bedrijf en vooruitdenken over maatregelen om de getroffen werknemers naar nieuw werk toe te leiden.

Voor de oprichting van een tewerkstellingscel is het nog te vroeg. Daarvoor moet eerst een sociaal plan worden goedgekeurd, zei Vandenbroucke. Hij stelde dat de directie van VW nu eerst volledige duidelijkheid moet brengen over de gevolgen voor de tewerkstelling in Vorst én een sociaal plan moet opstellen.

Minister van Economie Fientje Moerman van haar kant zei dat ze op 5 december terug rond de tafel zit met de CEO's van de automobielindustrie in Vlaanderen om het actieplan van de task force automobielindustrie te evalueren en eventueel bijkomende maatregelen te nemen om de sector te helpen

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud