D'Ieteren verhoogt winstverwachting

D'Ieteren verwacht dat zijn courante winst voor belastingen dit jaar zal stijgen met 15 procent. Eerder ging de autodienstengroep uit van een eencijferige groei.

(tijd) In het eerste kwartaal is de courante winst voor belastingen gestegen met 158 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, zo meldt D'Ieteren in een kwartaalupdate. De stijging is te danken aan de sterke prestaties van de drie activiteiten: autodistribtutie, voertuigbeglazing en autoverhuur.

D'Ieteren Auto, de invoerder van de merken van de Volkswagengroep in ons land, heeft voordeel gehaald uit het Brusselse Autosalon in januari. De verkoop is in het eerste kwartaal gestegen met 8 procent. Het aantal door D'Ieteren geleverde auto's steeg met 17%.

Het Belgische marktaandeel van D'Ieteren kwam op 18,77 procent, een lichte daling tegenover het volledige jaar 2009. De daling is te wijten aan tijdelijke bevoorradingsproblemen met de modellen Golf en Polo.

D'Ieterendochter Belron, de hersteller van autoruiten, boekte een omzetstijging van 19 procent. Daarvan is 10 procent organisch, te danken aan het winterweer, marketing en operationele verbeteringen. De rest van de stijging is het gevolg van overnames, wisselkoerseffecten en 6 extra verkoopsdagen in vergelijking met 2009.

Voor de autoverhuurdivisie Avis Europe geeft D'Ieteren geen cijfers. Dankzij prijsverhogingen kon de verhuuropbrengst in maart 2010 voor het eerst sinds mei 2008 weer groeien op jaarbasis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud