Advertentie
Advertentie

Daimler waarschuwt voor 'beduidend' eerstekwartaalverlies

Daimler-topman Zetsche werd bij de start van de algemene vergadering begroet door een aantal werknemers die protesteerden tegen de geplande loonsverlagingen bij de Duitse autobouwer (foto AFP). ©AFP

De Duitse autogroep Daimler, de fabrikant van onder ander Mercedes, verwacht in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw flink in het rood te gaan, nadat het bedrijf in het vierde kwartaal van vorig jaar al een verlies van 1,5 miljard euro had moeten slikken. Gedelegeerd bestuurder Dieter Zetsche gaf woensdag wel aan een 'geleidelijke verbetering' van de winst te verwachten.

(tijd) - Tijdens de algemene vergadering van Daimler in Berlijn liet Zetsche aan zijn aandeelhouders verstaan dat de automarkt ten vroegste pas in de tweede helft van het jaar zal herstellen. Daardoor zal de jaaromzet ook een flink stuk lager liggen dan in 2008, klonk het.

Het geleidelijke herstel dat Zetsche aan de Daimler-aandeelhouders beloofde, zou volgens hem onder meer moeten komen van de lancering van de nieuwe E-klasse-wagens van Mercedes Benz.

Begin april was de Daimler-top al onderhandelingen gestart met de vakbonden over een ambitieus besparingsprogramma van 2 miljard euro.  Daarbij denkt Daimler onder meer aan het bevriezen van lonen, het schrappen van bonussen en de verkorting van de werktijd. Tegelijkertijd sluit Zetsche niet uit banen te schrappen als de crisis nog verergert. Bij de start van de algemene vergadering in Berlijn werd Zetsche trouwens begroet door een aantal actievoerders met maskers van de Daimler-topman die protesteerden tegen de geplande loonsverlagingen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud