DaimlerChrysler bevestigt gesprekken rond verkoop Chrysler

Dieter Zetsche, topman van het autoconcern DaimlerChrysler AG, heeft woensdag voor het eerst officieel bevestigd dat de groep op zoek is naar een koper voor haar Amerikaanse divisie Chrysler. Zetsche zei op de algemene aandeelhoudersvergadering in Berlijn dat er gesprekken lopen met potentiële kandidaten, maar beklemtoonde tegelijk dat alle opties open blijven.

(dpa/bloomberg) - Amper negen jaar geleden fuseerden Daimler en Chrysler tot wat toen nog de grootste autogroep ter wereld was, goed voor een waarde van 36 miljard dollar. Maar sindsdien ging het geleidelijk bergaf. De marktwaarde van de groep halveerde, tot groot ongenoegen van de aandeelhouders. De roep om zich van de verlieslatende Amerikaanse divisie te ontdoen, klonk steeds luider. Chrysler leed vorig jaar een verlies van 1,5 miljard dollar. Om het tij te keren werd ook al een zware herstructurering aangekondigd in de VS.

"We willen de beste oplossing voor Chrysler en de DaimlerChrysler groep", verklaarde Zetsche tegenover de aandeelhouders. Precieze details over wat hij met Chrysler van plan is, gaf hij niet. "Alle opties blijven open", klonk het nog. "We moeten maximale manoeuvreerruimte hebben."

Bij de mogelijke kopers voor Chrysler circuleren de namen van drie private equity-bedrijven: Cerberus Capital Management LLC, Centerbridge Capital Partners LLC en Blackstone Group LP. Ook de Canadese auto-onderdelenfabrikant Magna International Inc. zou geïnteresseerd zijn. Chrysler is een van de grootste klanten van Magna.

Verwacht wordt dat de divisie 9 miljard dollar zal opbrengen.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud