Advertentie

'DaimlerChrysler onderhandelt met GM over verkoop Chrysler'

De Duits-Amerikaanse autoconstructeur DaimlerChrysler onderhandelt met General Motors met het oog op een overname van dochterbedrijf in nood Chrysler. Dat bericht het Duitse tijdschrift Manager op zijn site.

(belga) Dieter Zetsche, voorzitter van het directiecomité van de vijfde grootste autobouwer ter wereld, heeft contact opgenomen met GM. De gesprekken met de marktleider zijn nog maar in hun beginfase, meent Manager te weten, op basis van bronnen dichtbij de fusiegroep.

DaimlerChrysler had eerder laten weten "geen enkele" optie uit te sluiten in verband met de toekomst van het Amerikaanse filiaal, dit terwijl er steeds meer geruchten opdoken over een volledige of gedeeltelijke verkoop.

Bijna negen jaar geleden gingen Chrysler en Daimler-Benz samen scheep. De exploitatieverliezen bij Chrysler remmen de winstgroei af van de groep, die ook het automerk Mercedes-Benz bouwt en mikt naar de toppositie bij de vrachtwagens.

Chrysler kampt net als General Motors en Ford, de andere twee van de Amerikaanse "Big Three", met de Aziatische concurrentie in de VS en een slecht aangepast modellengamma.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud