DaimlerChrysler ontkent beursgeruchten over verkoop Chrysler

Autobouwer DaimlerChrysler heeft beursgeruchten over de verkoop van zijn Amerikaans dochterbedrijf Chrysler vrijdag ontkend. Volgens de geruchten zou die verkoop bijna voltrokken zijn of zelfs al een feit zijn. "Er is geen nieuws over Chrysler", pareerde een woordvoerder van het concern.

(belga) Op de beurs in Frankfurt noteerde het aandeel DaimlerChrysler vrijdagvoormiddag tot circa vijf procent hoger. Rond de middag stond de koers 3,73 pct hoger op 60,55 euro, tegen een licht dalende DAX-index in. Markthandelaren wezen hiervoor op de talrijke speculaties omtrent Chrysler.

Bij DaimlerChrysler luidt het verder dat ook in de komende dagen geen informatie te verwachten valt over de toekomst van Chrysler.

Ook de algemene vergadering, op 4 april in Berlijn, zal volgens Amerikaanse media geen relevant nieuws over Chrysler opleveren.

Sinds topman Dieter Zetsche bij de aankondiging van een nieuw herstuctureringsplan voor Chrysler op 14 februari verklaarde dat voor de toekomst van Chrysler "alle opties onderzocht worden", wordt druk gespeculeerd over de toekomst van de derde Amerikaanse autoconstructeur.

Chrysler leed in 2006 een verlies van zowat een miljard euro. Na de sanering, die circa 13.000 banen zal kosten, zou het bedrijf in 2008 opnieuw winstgevend zijn.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud