Advertentie

DEME haalt voor 177 miljoen euro contracten binnen

Het Vlaamse bagger- en waterbouwkundig bedrijf DEME uit Zwijndrecht heeft voor een waarde van 177 miljoen euro twee nieuwe contracten binnengehaald in India en Abu Dhabi.

(tijd) Het eerste contract ter waarde van 127 miljoen euro werd toegekend aan het DEME-filiaal Tideway, dat zich toelegt op offshore activiteiten, en slaat op de een eerste fase in het grootste offshore gasontwikkelingsproject dat ooit werd uitgevoerd voor de oostkust van India in de Golf van Bengalen. Tideway werd gecontracteerd voor sleufbaggeren, sleufbescherming en steenstorten.

Tideway treedt op als een onderaannemer van het pijpleggingsbedrijf A1lseas Marine Contractors S.A., dat zelf een contract heeft met de klant Reliance Industries Ltd. De werken zullen worden uitgevoerd in een joint venture met het Nederlandse Boskalis met Tideway als penvoerder.

Daarnaast tekende DEME's werkmaatschappij Dredging International een contract ter waarde van 50 miljoen euro voor de verdieping en verbreding van de zwavelterminal in de haven Ruwais, op 240 kilometer ten westen van de stad Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het contract werd toegekend door de in Abu Dhabi gevestigde olieraffinaderij Takreer.

DEME is gelijkelijk in handen van de bouwgroep CFE en de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH).

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud