Dieteren verhoogt belang in Belron

De autodienstengroep DIeteren verhoogt haar belang in haar voertuigbeglazingsdochter Belron van 73,73 naar 77,38 procent. Dat gebeurt door het uitoefenen van een koopoptie op 3,65 procent van het kapitaal van Belron, momenteel in handen van Cobepa. Voor het bijkomend belang telt DIeteren 31 miljoen euro neer.

(tijd) De transactie wordt op 2 april van kracht. Het belang van Cobepa in Belron daalt van 20 naar 16,35 procent. De resterende 6,3 procent blijft in handen van minderheidsaandeelhouders.

DIeteren streeft er al enkele jaren naar zijn belang in Belron verder te verhogen, telkens wanneer dat mogelijk is. Belron kent een aanhoudende groei, zowel organisch als extern, en is een erg rendabele activiteit.

Jean-Pierre Bizet, de CEO van DIeteren, zei een tweetal jaar geleden dat er een goede kans is dat DIeteren in 2014 volledig eigenaar zal zijn van Belron. Door liquiditeitsmechanismen zal DIeteren de komende jaren zijn belang stapsgewijs kunnen optrekken. Het gaat om puts die de minderheidsaandeelhouders van Belron kunnen uitoefenen tussen 2005 en target dates die tussen 2009 en 2014 liggen. Tegenover bepaalde puts staan voor DIeteren calls, maar niet tegenover alle. Gelet op de einddatum van de puts is er volgens Bizet echter een hoge waarschijnlijkheid dat ze zullen worden uitgeoefend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud