Directie VW Vorst vraagt hervatting productie op 18 december

De directie van de Volkswagenfabriek van Vorst vraagt de vakbonden en het personeel om op maandag 18 december de productie van wagens te hervatten. Volgende week zouden technici van VW de autofabriek dan eerst terug operationeel maken.

(belga) Dat heeft Norbert Steingräber, de directeur van VW Vorst, vrijdag gezegd.Hij deed zijn verklaringen tijdens een pauze in de onderhandelingen met de vakbonden over het sociaal plan dat de herstructurering bij VW moet begeleiden. Hij noemde het terug opstarten van de activiteiten "belangrijk voor de toekomst van iedereen en het bedrijf".Steingräber zei dat er tijdens de vergadering ook al gepraat is over een premie voor wie de fabriek vrijwillig verlaat. De directeur weigerde een bedrag te noemen.

"De vakbonden hebben tijd gevraagd om zelf een aantal dingen te berekenen", aldus Steingräber.Er werd voorts ook gediscussieerd over de komst van de Audi A1 en hoe dat project werk zal leveren voor 3.000 mensen. Steingräber vroeg de medewerking van de vakbonden om het project te kunnen realiseren.Ook de overgangsfase 2007-2009 kwam ter sprake. "Samen met ons Duits moederhuis bekijken we hoe we eventueel meer dan 46.000 Polo's kunnen bouwen", aldus Steingräber. "Dat zou dan werk betekenen voor alle afdelingen binnen het bedrijf en dus niet enkel de montage."De directeur van VW Vorst gaf ook nog mee dat de onderhandelingen moeizaam verlopen en dat dat in de komende weken waarschijnlijk zo zal blijven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud