Advertentie

Directie VW Vorst wil snel duidelijkheid over kostenbesparing

De directie van Volkswagen wil dat de vakbonden ten laatste volgende week een intentieverklaring ondertekenen waardoor de Volkswagenfabriek van Vorst binnen de drie jaar kan omgevormd worden tot een Audifabriek. In die intentieverklaring staan onder meer een verandering van productiesysteem beschreven, maar ook en vooral dat VW Vorst een vijfde van zijn loonkosten moet besparen.

(belga) Een en ander bleek woensdag tijdens overleg tussen de bedienden en de directie. Volgens Wim Penninckx van de christelijke vakbond wil de directie dat alle vakbonden, ook die van de arbeiders, ten laatste volgende week kleur bekennen. "Volgende week wordt alweer cruciaal", aldus Penninckx. "De druk ligt hoog, want we moeten ja of nee zeggen."

Volgens Penninckx slaagden de vakbonden van de bedienden er intussen wel in een aantal scherpe kantjes van de intentieverklaring af te halen. "Er stond aanvankelijk iets in over een 40 urenweek. Onhaalbaar want niet wettelijk en dat is er dus uit. Er is nu net als bij de arbeiders sprake van een 38 urenweek. De 20 procent besparing moet er voor de directie hoe dan ook komen, gelijk op welke manier. Maandag staat een speciale ondernemingsraad op het programma".

De arbeiders plegen donderdag nog overleg over de intentieverklaring. Zij konden al wel een bepaling laten opnemen in de verklaring dat ze alternatieven mogen voorstellen om de 20 procent te besparen. "Het ligt allemaal erg gevoelig, want het is voor de vakbonden een symbooldossier", aldus nog Penninckx.

De bedienden kregen woensdag ook te horen dat de meerderheid van wie op brugpensioen gaat, vanaf donderdag mag thuisblijven. Enkel wie cruciaal is voor het bedrijf, moet een maand langer blijven om alles over te dragen aan de collega's. Over de nieuwe structuur waarin de bedienden zullen moeten werken, kwam niet veel nieuws.

Intussen raakte ook nog bekend dat wie de Volkswagenfabriek van Vorst vrijwillig verlaat, vanaf volgende week al kan deelnemen aan informatiesessies. De VDAB zal het personeel uitleg geven over hun sociaal statuut en begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het gaat om een initiatief waaraan de vertrekkers vrijwillig kunnen deelnemen.

Zo kunnen arbeiders zich als "werkende werkzoekende" inschrijven bij de VDAB. Er bestaat ook een speciale databank voor mensen die moeten afvloeien bij herstructureringen. Dat er bij VW Vorst nog geen officiƫle tewerkstellingscel is, heeft alles te maken met het feit dat het officieel sociaal akkoord nog niet helemaal rond is. Dat zou ten laatste binnen twee weken het geval moeten zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud