Draka wil 100 miljoen ophalen

©-

Draka Holding wil 100 miljoen euro ophalen met de uitgifte van ruim 8,1 miljoen nieuwe aandelen om de financiele positie te versterken en voor extra herstuctureringen, zo maakt de in Amsterdam gevestigde kabelproducent donderdag bekend.

Draka wil 100 miljoen ophalen

(Dow Jones) - De emissie vertegenwoordigt 19,99 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van de onderneming.

Maximaal 4,06 miljoen aandelen, die 9,99 procent van het geplaatste aandelenkapitaal vertegenwoordigen, worden uitgegeven aan institutionele en andere gekwalificeerde beleggers, via accelerated bookbuild offering.

Daarnaast heeft Draka's grootaandeelhouder Flint Beheer bv toegezegd de overige aandelen te kopen onder dezelfde voorwaarden. Op 22 oktober zal een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders worden gehouden over de onderhandse plaatsing bij Flint.

Daarnaast zal op de bava toestemming worden gevraagd voor de uitgifte van preferente aandelen aan twee houders van preferente aandelen die momenteel meer dan 5 procent van Draka's aandelenkapitaal houden, zodat deze houders een belang van boven 5 procent kunnen behouden.

Ongeveer 75 miljoen euro zal gebruikt worden om de financiele positie te versterken door de schuld te verlagen. Dit zal Draka in staat stellen 'slagvaardig in te spelen op toekomstige groeimogelijkheden', licht het bedrijf toe.

De overige 25 miljoen euro wordt gestoken in extra kostenbesparingen. In het licht van de 'voortdurend uitdagende marktomstandigheden' zal Draka kostenbasis verder verlagen, stelt de kabelproducent.

Draka wil de fabriek in het Zweedse Ystad sluiten, haar automotive kabelproductieactiviteiten in diverse landen afbouwen en binnen de Communications Groep verschillende maatregelen nemen om de kosten verder te verlagen.

De verwachte kostenbesparingen door deze maatregelen worden geraamd op ongeveer 12 miljoen euro, waarvan ongeveer 10 miljoen euro verwacht wordt in 2010. Eerder kondigde Draka al besparingen aan van ongeveer 50 miljoen euro.

De kosten van de nieuwe plannen worden geraamd op circa 40 miljoen euro. De cash outflow zal circa 25 miljoen euro bedragen, aldus Draka.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud