Advertentie

Duizenden Franse werknemers Airbus voeren actie

Verscheidene duizenden personeelsleden van Airbus hebben dinsdag in verschillende steden in Frankrijk een nationale actiedag gehouden tegen het geplande saneringsplan bij de Europese vliegtuigbouwer.

(belga) Volgens de politie stapten in de straten van Toulouse, waar de zetel van het bedrijf is gevestigd, minstens zevenduizend manifestanten op. 'De mensen zijn zeer gemotiveerd. Dit wordt een groot succes', aldus Jean-François Knepper, covoorzitter van de Europese ondernemingsraad bij Airbus.

In de fabriek in Saint-Nazaire, die volgens het besparingsplan zal worden verkocht, legde ruim 90 procent van de 2.400 personeelsleden het werk neer. In Méaulte, de fabriek waarvoor Airbus een partner zoekt, betoogden meer dan duizend mensen op het fabrieksterrein. 'We willen geen partner. Dit is het begin van een geleidelijke terugtrekking van Airbus', verklaarde een vakbondsman. Op de site in Toulouse werd het werk een halve dag neergelegd.

EADS, de moedermaatschappij van Airbus, wil in Europa tienduizend banen schrappen, waarvan 4.300 in Frankrijk en 3.700 in Duitsland. Op 16 maart is een Europese betoging in Brussel gepland.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud