Advertentie

EADS keurt herstructureringsplan Airbus goed

De raad van bestuur van EADS heeft maandag het herstructureringsplan voor zijn dochteronderneming Airbus goedgekeurd. Dat heeft de luchtvaart- en defensiegroep maandag gemeld in een persbericht.

(afp/dpa) - De plannen voor de reorganisatie van Airbus worden op woensdag 28 februari voorgelegd aan de Europese ondernemingsraad van het bedrijf. "Bij de voorstelling van het plan aan het personeel, zullen EADS en Airbus in detail over dit plan communiceren", klinkt het nog. Een precieze datum werd niet meegedeeld.

De bekendmaking van het "Power8"-herstructureringsplan was aanvankelijk op 20 februari gepland en werd op de valreep uitgesteld bij gebrek aan een akkoord van de aandeelhouders van EADS over de werkverdeling voor het nieuwe vliegtuig, de A350 XWB. Eerder deze week was sprake van 10.000 ontslagen.

Doel is om tegen 2010 5 miljard euro te besparen en daarna 2 miljard euro per jaar. Bij Airbus zelf werken momenteel zowat 55.000 mensen, bij de onderaannemers nog eens 30.000. De besparingen zijn een compensatie voor de vertragingen bij de nieuwe jumbo A380, die leidden tot extra kosten, en de zwakke koers van de dollar ten opzichte van de euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud