EADS ontkent verkoop van belang in Dassault

Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS, moedermaatschappij van Airbus, onkent dat het de verkoop bestudeert van zijn belang in de Franse vliegtuigbouwer Dassault Aviation. Dat heeft Louis Gallois, de Franse covoorzitter van EADS verklaard.

Een Dassault Rafale-gevechtsvliegtuig tijdens de laatste vliegtuigshow op Le Bourget - foto afp

(belga) - In een vrijdag verschenen interview met de Financial Times had Tom Enders, de Duitse covoorzitter van EADS, die mogelijkheid geopperd. Een dergelijke optie werd op het hoogste niveau besproken, zo werd Enders geciteerd. De gesprekken hierover zijn pas begonnen, luidde het.

EADS heeft een belang van 46,3 procent in Dassault Aviation. Tegen de huidige beurskoers is de participatie circa 3,5 miljard euro waard. Die middelen zouden EADS meer ademruimte geven bij ige projecten zoals de A350, het toestel voor de lange afstand.

In de marge van het luchtvaartsalon op Le Bourget ontkende covoorzitter Louis Gallois het voornemen. "Deze vraag staat niet op de agenda van de raad van bestuur van EADS. Bovendien zou een dergelijke vraag in elk geval groen licht moeten krijgen van de Franse staat (dat 15 pct van de aandelen controleert, nvdr)", verklaarde Gallois aan AFP.

"We zullen ontkennen in een persbericht dat ondertekend is door de twee covoorzitters", aldus nog Louis Gallois.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud