Eerste positieve resultaten voor Belgisch bedrijf Van de Velde

De lingeriefabrikant Van de Velde draaide in het eerste halfjaar 72,9 miljoen euro omzet, dat is 7,8 procent meer dan een jaar geleden. Analisten rekenden op 72,5 miljoen euro. Het is het eerste Belgische bedrijf dat met resultaten over het eerste halfjaar naar buiten komt. In de ochtendhandel op Brussel is Van de Velde één van de hoogste stijgers.

(tijd) - Het omzetcijfer houdt echter rekening met de Andres Sardá, het Spaanse designermerk dat Van de Velde vorig jaar overnam. Zonder Andras Sardá bedraagt de omzet 68,2 miljoen euro.

Exclusief Andras Sardá was er nog steeds een organische omzetgroei van 1 procent. Het management mikte vooraf op een stabilisatie of lichte daling. 'Wat het precies zal worden, hangt af van de nabestellingen in mei en juni', liet het bedrijf eerder dit jaar weten. Analisten gingen uit van een terugval van zo'n 1,5 procent.

De omzet van Andres Sardá, dat meer last heeft van de crisis, zou volgens de prognoses dalen met 15 à 20 procent tot om en bij 6 miljoen euro. Het eerste halfjaar is voor Andres Sardá traditioneel het sterkste door de seizoensgeboden verkoop van badgoed.

Van de Velde werkt volop aan de integratie van Andres Sarda. Bedoeling is om die vanaf 2010 positief te laten bijdragen tot de bedrijfskasstroom.

De volledige resultaten voor de eerste jaarhelft van 2009 worden op vrijdag 28 augustus bekendgemaakt.

IDW

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud