Euronav schiet hoger op 'veelbelovend 2010'

De Belgische tankerrederij Euronav haalde in het eerste kwartaal een nettowinst van 22,3 miljoen dollar. Dat is meer dan de 16,8 miljoen dollar van een jaar eerder. De bedrijfskasstroom steeg met 5,2 miljoen dollar tot 84,2 miljoen. Het bedrijf wordt hoe langer hoe meer optimistisch voor 2010, en dat wordt beloond op de beurs.

Brussel (tijd) - Het resultaat had sterker kunnen zijn, ware het niet dat er een negatieve invloed was voor 2 miljoen euro van de herwaardering van enkele non-cash elementen. 'Het gaat hier onder meer om intrestdekkingen', klinkt het bij Euronav.

Het gemiddelde tijdbevrachtingstarief voor het eerste kwartaal bedroeg 49.000 dollar per dag, tegenover 47.000 dollar een jaar eerder. De kleinere Suezmax-schepen, grotendeels verhuurd op lange termijn, haalden 32.500, tegenover 38.500 dollar in het eerste kwartaal van 2009.

Volgens het bedrijf blijft de vraag, tegen de seizoensgebonden verwachtingen in, sterk presteren in het tweede kwartaal. 'Tot dusver behaalde de VLCC vloot van Euronav een gemiddeld tijdsbevrachtingstayrief van 45.000 dollar per dag over het tweede kwartaal, met 50 procent van de beschikbare dagen al ingedekt' laat Euronav weten.

'De vraag naar ruwe olie vanuit het Verre Oosten blijft groeien. Daarnaast zien we vandaag een sterker dan verwachte vraag vanuit de VS en een verzwakte export vanuit de Golf van Mexico en de Noordzee, wat een positieve invloed heeft op de ton-mijl verhouding. Hoewel de tankermarkt zoals gewoonlijk volatiliteit zal kennen, zien de verwachtingen voor 2010 er steeds meerbelovend uit.'

BS

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud