Europese metaalvakbond wil Europese vakbondsreactie

De Europese metaalvakbond EMF (European Metalworkers' Federation) wil een gezamenlijke Europese vakbondsactie als reactie op de maatregelen die door het management van Volkswagen zijn genomen in verband met het herstructureringsprogramma.

(tijd) Daarover is er volgende maandag een ontmoeting met de vakbondsvertegenwoordigers van de Europese VW-fabrieken, zo heeft de EMF maandag meegedeeld."De vakbonden uit de metaalsector zullen fabriekssluitingen noch gedwongen vertrek aanvaarden", waarschuwt de algemeen secretaris van de EMF, Peter Scherrer, in een persbericht. µ

Voor hem "vraagt de Europese herstructurering om een Europese aanpak, die niets anders kan zijn dan solidariteit". Hij pleit voor een Europees raamwerk voor de reorganisatie, om te vermijden dat de ene fabriek tegen de andere wordt uitgespeeld.Scherrer stelt nog dat de staking van het VW-personeel in Vorst, die vrijdag uitbrak, maar een eerste reactie is op het eventuele schrappen van banen.

De Europese metaalvakbond vindt het ook onaanvaardbaar dat de directie van Volkswagen de werknemers geen duidelijke en onderbouwde informatie geeft over de toekomst van de productie in Vorst.Na verscheidene dagen van stilte en drie dagen van staking door het personeel stelde de directie van de fabriek in Vorst maandag dat een sluiting niet aan de orde is. Dinsdag is er een ondernemingsraad over een mogelijk herstrucureringsplan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud