Exmar blijft onder verwachtingen door zwakke VLGC-markt

De gastankvaartrederij Exmar heeft in het eerste kwartaal van 2007 een bedrijfswinst (ebit) van 18,9 miljoen dollar tegenover 22,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2006. Dat is onder de gemiddelde analistenverwachting van 22,8 miljoen dollar.

(tijd) De bedrijfskasstroom of ebitda kwam in het eerste kwartaal uit op 31,9 miljoen dollar tegenover 32,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2006. De omzet bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar 114,9 miljoen dollar tegenover 15 miljoen een jaar geleden.

De afdeling LPG realiseerde een ebit van 9,1 miljoen, beduidend minder dan de 14,5 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2006. De LPG-activiteiten hadden, zoals verwacht, te lijden onder lage VLGC (very large gas carrier)-tarieven. Die negatieve impact was ook ingecalculeerd door de analisten, maar viel zwaarder uit dan verwacht. Exmar verwijst naar de teruggeschroefde productie in het Midden-Oosten en de zachte winter als voornaamste oorzaak voor de druk op de tarieven.

De LNG-afdeling zag zijn ebit stijgen van 6,6 naar 8,3 miljoen dollar, onder meer dankzij de succesvolle inzet van de Excalibur. Exmar wordt niet beinvloed door de marktsituatie omdat haar volledige LNG-vloot voor gans 2007 is ingedekt.

De offshore-activiteiten haalden een ebit van 1,8 miljoen dollar, de afdeling 'diensten en holding' boekten een negatieve ebit van -0,3 miljoen dollar, tegen -0,6 miljoen dollar vorig jaar.

Exmar verwacht dat de resultaten over het volledige boekjaar in lijn zullen liggen met de cijfers van het eerste kwartaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud