First Eagle bouwt belang in Deceuninck af

©Lieven Van Assche

Arnhold and S. Bleichroeder, een onderdeel van de Amerikaanse fondsbeheerder First Eagle, heeft zijn belang in pvc-raamprofielenspecialist Deceuninck afgebouwd tot 3,87 procent. Dat blijkt uit een transparantiemelding die maandag nabeurs gepubliceerd werd.

(tijd) - First Eagle was begin dit jaar met een belang van meer dan 20 procent nog de grootste aandeelhouder van Deceuninck. Maar de nakende kapitaalverhoging van het West-Vlaamse bedrijf deed de fondsbeheerder in sneltempo verkopen. In verschillende stappen daalde de participatie stelselmatig. Op 21 augustus had First Eagle nog 8,4 procent in Deceuninck.

De jongste transparantiemelding geeft de toestand op 24 september weer. Vanaf 23 september kunnen de aandeelhouders van Deceuninck intekenen op een kapitaalronde van 84,5 miljoen euro: voor elk bestaand aandeel kan men vier nieuwe bekomen aan 0,98 euro het stuk. Dat is een forse korting van 70,2 procent tegenover de slotkoers van 22 september.

Deceuninck is niet op de hoogte van de verdere intenties van de Amerikanen. 'Wij krijgen de transparantiemeldingen binnen, meer niet', zegt woordvoerder Ludo Debever.

Deceuninck sloot maandag op 1,34 euro, een verlies van 8,8 procent. Een inschrijvingsrecht (dat recht geeft op intekening op vier nieuwe aandelen aan 0,98 euro het stuk) sloot af op 1,03 euro (-27,3%).

Peter De Groote

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud