Flanders Language Valley ligt er verlaten bij

(photonews) ©Photo News

Zeven jaar na het faillissement van spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie ligt de Ieperse site van Flanders Language Valley er nog steeds verlaten bij. Veel gebouwen blijken leeg staan en er is nog heel wat vrije bouwruimte.

(belga) - De kantoorgebouwen van de site zijn momenteel eigendom van Punch International en worden verhuurd aan bedrijven als Transics, IMEC, Syntra en VDAB. Er wordt slechts 3.900 van de beschikbare 10.800 vierkante meter gebruikt. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Martine Fournier (CD&V) in een schriftelijke vraag aan de ministers van Economie, Patricia Ceysens, en Ruimtelijke Ordening, Dirk Van Mechelen. Fournier roept de Vlaamse regering op om dringend alle partners rond de tafel te brengen en nieuwe initiatieven te nemen.

De huurders wijzen op de te hoge huurprijzen. Sommigen denken zelfs aan verhuizen. Van zijn kant wijst de verhuurder naar de moeilijke tussenkomst van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).

Ook in de aansluitende vrije percelen van de bedrijvenzone is er volgens Fournier nog heel wat vrije ruimte.
"De Vlaamse regering heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen gedaan om meer industrieterreinen beschikbaar te maken. De uitbouw van een industrieterrein duurt vaak jaren, terwijl ze in Ieper een volledig uitgerust terrein hebben liggen. Dit is een ongelooflijke troef", aldus Fournier.

Volgens de CD&V-politica zijn alle elementen aanwezig om te investeren in de oude FLV-site in Ieper. "De overheid heeft goede voorwaarden geschapen en er is voldoende vrije ruimte op de site, maar het ontbreekt aan concrete initiatieven", luidt het. "Daarom roep ik de Vlaamse regering op om dringend een initiatief te nemen en de WVI, stad Ieper en Punch samen rond tafel te brengen om de site van FLV verder te laten groeien. Het zou zonde zijn die kans te laten liggen", besluit Fournier.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud