Advertentie

Ford en BMW bouwen productie af in Duitsland

©Photo News

Na General Motors, gaan ook autoconstructeurs Ford en BMW in Duitsland hun productiecapaciteit afbouwen, omdat de vraag naar auto's daalt. Bij Ford Genk blijft de productie op peil.

(belga) - General Motors kondigde eerder al aan dat het in haar Europese fabrieken tijdelijk de productie stopt, met technische werkloosheid tot gevolg. Over heel Europa wil de autobouwer zijn productie tegen eind dit jaar inkrimpen met 40.000 eenheden. Er komen tijdelijke sluitingen van fabrieken in Duitsland, Spanje en Engeland. Ook Opel Antwerpen sluit de laatste twee weken van oktober de deuren, zo raakte eerder al bekend.

Ook het Amerikaanse Ford heeft te lijden onder de crisis. De productie in Saarlouis, waar onder meer de Focus van de band rolt, wordt afgebouwd. Tweehonderd tijdelijke werknemers worden naar huis gestuurd.

Bij de vestiging van Ford in Genk zijn er voorlopig geen problemen. 'In Genk worden de Mondeo, de S-Max en de Galaxy geassembleerd', zegt woordvoerder Jo Declercq. 'De vraag naar dergelijke grote wagens blijft voorlopig op peil, zodat er voor ons geen problemen optreden.'

BMW besloot op zijn beurt om de fabriek in het Duitse Leipzig vier dagen te sluiten in de laatste week van oktober. Daardoor worden 2.800 wagens minder geproduceerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud