Ford Genk last zaterdagwerk in

De directie van autoconstructeur Ford in Genk heeft vrijdag tijdens een onderhoud met de vakbonden bekendgemaakt dat er in de loop van de maand mei elke zaterdag gewerkt zal worden om de productie-achterstand die Ford door de staking van de toeleveranciers opliep, in te halen.

(belga) Voor de maand juni moet nog bekeken worden hoeveel zaterdagen er precies zal gewerkt worden, zo vernam BELGA na afloop van het onderhoud van Eddy Martens van het ACV met de directie. Op zaterdagen wordt er telkens van 06.00 tot 12.00 uur geproduceerd en dan kunnen naar schatting 430 wagens geproduceerd worden. De productieachterstand bij Ford Genk bedraagt ruim 3.000 wagens.

In de CAO rond zaterdagwerk die de directie en bonden van Ford afsloten, mogen er jaarlijks acht zaterdagen per shift, zestien in totaal dus, gewerkt worden. De vakbonden schaarden zich vrijdag achter het voorstel om zaterdagwerk in te lassen, omdat ze het niet opportuun achtten om de werknemers overuren te laten presteren. De werkdruk ligt met de productie van de nieuwe modellen bij Ford Genk sowieso al hoog, zo luidde het.

Van de inhaling van de productie-achterstand via een aflossingssysteem tijdens de lunchpauzes van de werknemers, is vooralsnog geen sprake.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud