Ford lijdt kleiner dan verwacht kwartaalverlies

©BELGA

Ford Motor Co. heeft in het eerste kwartaal van 2009 een kleiner dan verwacht kwartaalverlies geleden. De Amerikaanse autofabrikant stelt tevens geen financiele steun meer nodig te hebben van de overheid in 2009 en op schema te liggen om de financiele doelstellingen te realiseren of zelfs te overtreffen.

(Dow Jones) - Ford streeft naar een break-even resultaat of zelfs winstgevendheid (voor belastingen) in 2011.

De automaker leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 1,4 miljard dollar, als gevolg van de dalende autoverkopen. In dezelfde periode een jaar geleden werd nog een winst geboekt van 70 miljoen dollar.

Per aandeel leed Ford in het afgelopen kwartaal een verlies van 0,60 dollar, tegen een winst van 0,03 dollar een jaar geleden. Het verlies uit voortgezette activiteiten exclusief items kwam uit op 0,75 dollar per aandeel, minder dan het verlies van 1,19 dollar per aandeel die analisten gepolst door FactSet Research hadden voorzien.

De omzet daalde tot 24,8 miljard dollar, van 39,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2008. Analisten hadden een omzet van 21,8 miljard dollar voorzien.

Ford verbruikte in het afgelopen kwartaal 3,7 miljard dollar aan kasmiddelen en heeft momenteel nog 21,3 miljard dollar in kas. In het vierde kwartaal van 2008 verbruikte Ford nog 5,5 miljard dollar aan kasmiddelen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud