'Ford overweegt export Mondeo naar VS'

Er zijn opnieuw geruchten opgedoken over de mogelijke export van Europese Ford-modellen naar de Verenigde Staten. Volgens het Duitse blad WirtschaftsWoche zijn de Amerikanen vooral geïnteresseerd in de nieuwe Mondeo.

(belga) Volgens WirtschaftsWoche zou een Amerikaanse delegatie momenteel de mogelijkheden onderzoeken op het hoofdkwartier in Keulen. Dat schrijft Het Belang van Limburg dinsdag.

Ford zelf geeft geen commentaar op het bericht in de Duitse pers. Het bedrijf wil hoogstens kwijt dat de mogelijkheid om Europese auto's in de Verenigde Staten te verkopen, onderzocht wordt. Het is niet de eerste keer dat dergelijke geruchten de kop opsteken. Enkele weken geleden wist het doorgaans goed geïnformeerde blad Automotive News te melden dat er Amerikaanse belangstelling bestaat voor Europese Ford-modellen zoals de Mondeo, S-Max en Galaxy.

Hoe de Europees-Amerikaanse synergie er zal uitzien, valt nog af te wachten. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om de export van complete voertuigen die in Genk of elders geproduceerd worden. Ook de overname van Europese componenten, die dan worden gebruikt in voertuigen die in de VS worden ontwikkeld, behoort tot de mogelijkheden. De Europese modellen zouden in Amerika worden verkocht onder de merknaam Mercury, zoals het luxemerk van Ford in de Verenigde Staten. WirtschaftsWoche spreekt daarbij over export. Dat zou een goede zaak zijn voor Ford Genk.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud