Ford verkleint verlies tot 282 miljoen dollar

Ford heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettoverlies geleden van 282 miljoen dollar, waarmee het zijn verlies van 1,4 miljard dollar van een jaar eerder fors heeft teruggebracht. Dat heeft de een na grootste autofabrikant van de Verenigde Staten donderdag bekendgemaakt.

(tijd) Exclusief eenmalige posten kwam het verlies uit op 171 miljoen dollar, of 0,09 dollar per aandeel. Analisten rekenden gemiddeld op een verlies ex-items van 0,60 dollar.

De bijzondere lasten van Ford hebben betrekking op kosten in verband met grootschalige herstructureringen. Het concern voert een reorganisatie door waarbij ongeveer een derde van het totale personeelsbestand wordt geschrapt.

Volgens bestuursvoorzitter Alan Mulally boekt het bedrijf vooruitgang bij zijn herstelplan. De bestuurder ziet, ondanks een wat sterker dan verwacht eerste kwartaal, nog steeds 'veel onzekerheden' op de weg.

Ford zag de omzet in het afgelopen kwartaal stijgen van 40,8 miljard dollar tot 43 miljard dollar. Hierbij lag de analistenconsensus op 36,4 miljard dollar. De omzettoename is vooral te danken aan een verbetering van de samenstelling van de omzet en een gunstige valuta-invloeden. Deze positieve factoren werden echter deels tenietgedaan door een lager volume.

De activiteiten van Ford in Europa en Zuid-Amerika waren winstgevend in de eerste drie maanden van het jaar. Ook Mazda was winstgevend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud