Advertentie
Advertentie

Ford verlaagt productie in Spanje en Duitsland

Foto Belga ©BELGA

Autobouwer Ford gaat de productie in twee Europese vestigingen verlagen om een antwoord te bieden aan de 'nooit eerder geziene' daling van de vraag naar nieuwe wagens op het oude continent. Het gaat concreet om het afschaffen van een shift in de fabriek in het Spaanse Valencia en het voortzetten van de vierdagenwerkweek in Saarlouis te Duitsland.

(tijd) - 'De capaciteit verlagen, kosten drukken en onze productenpijplijn vrijwaren zijn essentieel voor Ford Europa om een leefbare business in stand te houden', klinkt het in een mededeling van het bedrijf.

Ondanks die maatregelen blijft de toekomst van de twee fabrieken voorlopig gegarandeerd. Valencia zal de volgende generatie van het C-MAX model mogen bouwen, terwijl Saarlouis de volgende generatie van de Ford Focus krijgt. Twee andere fabrieken, een in Keulen en een in het Roemeense Craiova, zullen een nieuwe 'EcoBoost'-benzinemotor bouwen.

Ford heeft in Europa in totaal acht productievestigingen, waaronder een in Genk. De autobouwer kondigde aan dat een nog niet nader genoemde fabriek een van de Focus afgeleid model zal mogen bouwen. In Genk worden nu de modellen S-Max, Mondeo en Galaxy gebouwd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud