Ford wil af van belang in Mazda

©Photo News

De Amerikaanse autoproducent Ford Motor overweegt het grootste deel van zijn belang in de Japanse autofabrikant Mazda te verkopen. De Amerikaanse autoproducent maakt zware tijden door omdat de autoverkopen dalen als gevolg van de wereldwijde financiële crisis.

(belga) - Ford zou 20 procent van Mazda willen verkopen. Het Amerikaanse concern heeft een aandeel van exact 33,4 procent in het Japanse bedrijf.

Ford zou inmiddels al zijn benaderd door enkele Japanse bedrijven. De verkoop van het 20 procent-aandeel zou Ford 1 miljard dollar moeten opleveren. Dat stelde althans het Japanse televisiestation NHK, dat geen bronnen citeert.

Mazda, de vijfde Japanse autobouwer, zou een deel van het eigen aandelenpakket terugkopen.  Zaterdag bleek bij Mazda niemand bereikbaar om een en ander te bevestigen of te ontkennen.

De Amerikaanse autoproducent verkeert in financiële problemen. Ford boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 8,7 miljard dollar. Verder daalden de autoverkopen in de eerste negen maanden met 17 procent.

De koers van het aandeel Ford daalde vrijdag met acht procent naar het laagste niveau in 26 jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud