'General Motors overweegt belang in Fiat'

De Amerikaanse autoconstructeur General Motors (GM) overweegt om een belang te nemen in het Italiaanse Fiat, in ruil voor het overnemen door Fiat van GM's activiteiten in Europa en Zuid-Amerika. Dat meldt de krant de New York Times (NYT) donderdag.

(belga) - Volgens de krant, die zich baseert op twee bronnen dicht bij de onderhandelingen, zou Fiat-topman Sergio Marchionne zijn goedkeuring gegeven hebben om 10 procent van de groep aan GM af te staan, maar GM zou dan weer "minstens 30 procent" willen.

De Italiaanse groep, die zijn alliantie met het Amerikaanse Chrysler rond heeft, had aangekondigd de Europese activiteiten van General Motors te willen inlijven, waarvan het Duitse Opel het grootste deel uitmaakt, naast het Zweedse Saab en het Britse Vauxhall.

Fiat wil een nieuw bedrijf creƫren dat zijn autotak (met de merken Fiat, Lancia en Alfa Romeo), het deel van Chrysler dat Fiat binnenhaalt en de Europese activiteiten van GM groepeert, en wil met dat bedrijf naar de beurs trekken.

GM ziet zich verplicht om een aantal van zijn merken van de hand te doen in het kader van zijn herstructureringsplan. De autobouwer heeft van de Amerikaanse regering tot 1 juni de tijd gekregen om met een levensvatbaar plan te komen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud