GM Antwerpen bouwt drie kleine terreinwagens

De autofabriek van General Motors (GM) in Antwerpen zal vanaf 2010 drie kleine terreinwagens bouwen. Dat heeft Klaus Frans, hoofd van de vakbonden bij Opel in Duitsland, zaterdag gezegd. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

(belga) De werknemers van de assemblagefabriek in de Antwerpse haven gaan vanaf 2010 drie compacte Sports Utility Vehicles (SUV's) bouwen voor GM. Het nieuws werd volgens Het Nieuwsblad op zondag zaterdag bevestigd aan de redactie van het Duitse magazine Auto Motor und Sport.

"In Antwerpen zullen we drie SUV's bouwen op het platform van onze nieuwe compacte wereldwagen, een voor Opel en een voor Chevrolet en mogelijk nog een wagen voor een van de Amerikaanse GM-merken. De definitieve beslissingen voor de productie worden pas in 2009 genomen, maar het is duidelijk dat we onze voorsprong met de toepassing van elektromotoren in dit segmenten moeten benutten om het brandstofverbruik te verminderen", zegt Klaus Frans.

GM zal de komende jaren verschillende hybride wagens op de markt brengen, modellen die een combinatie zijn van een ontploffingsmotor en een elektromotor. Het derde model dat in Antwerpen wordt gepland, is wellicht een wagen van het Amerikaanse merk GMC, maar daarover wou de vakbondstopman geen commentaar kwijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud