GM Antwerpen: 'Geen indicatie om shift te schrappen'

De directie van General Motors (GM) in Antwerpen beschikt momenteel over geen enkele indicatie om een shift in de plant in Antwerpen te schrappen.

(belga) Dat zegt woordvoerster Nathalie Impe. Het tijdschrift Automobilwoche schrijft nochtans dat de Europese directie van GM overweegt om een shift te schrappen bij Opel in Antwerpen.

De verkoop van Opel Astra loopt goed -de Astra behoort tot de top drie van best verkochte wagens in Europa-, maar het productievolume vermindert. "Dat vangen we op door een systeem van technische werkloosheid. De afgelopen maanden hebben we al een aantal dagen van technische werkloosheid moeten invoeren", verklaart Impe.

Voor de productie in Antwerpen is de toewijzing van de nieuwe Opel Astra Saturn, die speciaal voor de Amerikaanse markt zal worden gebouwd, van groot belang. "Dat zou Antwerpen toch een extra tewerkstelling van zo'n honderd mensen opleveren", weet Rudi Kennes van de socialistische vakbond ABVV. Maar de toewijzing aan GM Antwerpen is nog niet officieel bevestigd, vult Impe aan.

Vrijdag vindt er in het Duitse Frankfurt een Europese ondernemingsraad plaats. De vakbonden verwachten dan meer duidelijkheid te krijgen over de volumes die volgend jaar in Antwerpen van de productieband zullen rollen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud